joi, 17 aprilie 2014

Animale


                                    Animale


Este o zi ploioasa de vara.Stropi mari si desi cad din inaltul cerului si uda pamantul infierbantat  de arsita de peste zi.Imi place sa stau la geam si sa privesc cum stropii mari de ploaie lovesc din cand in cand geamul camerei mele.
La un moment dat, zaresc intrand in curtea casei un ghem de blana negru,cu picioarele scurte si cu capul mare.Era un catelus ud pana la piele,care incerca sa-si caute un adapost si sa fuga  din calea ploii.
Mi-a placut din prima clipa cum l-am vazut,iar starea in care era mi-a facut mila de el.Am deschis fereastra si l-am strigat cu un glas bland,sa nu-l sperii.La auzul glasului meu a intors cei doi ochi mari si negrii spre mine.Bucuros parca ca il strig,se indreapta spe geamul meu.Ii spun sa ma astepte.Alerg spre usa casei si il chem la mine.Tematoare ca ma vor certa parintii l-am dus repede in baie,i-am sters blana sarmoasa si murdara si am inceput sa-l mangai.Acest lucru i-a placut foarte mult si incepu sa ma linga pe mana.
M-am gandit ca poate este flamand si i-am dat ceva lapte sa bea,pe care l-a terminat imediat,semn ca ii era foarte foame.A ridicat apoi spe mine ochii negri care aveau o expresie de multumire si care mai cereau in acelasi timp inca o portie de lapte.Mi-am dat seama ce doreste si i-am mai adus o portie.
De atunci,Blacky caci asa l-am botezat pe catel,a ramas ca un al saselea membru al familiei noastre si iubit de toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu