luni, 30 iunie 2014

Domnule primar Mazare ,



            
                     Draga domnule primar Mazare ,


* desen pentru Orasul Reciclarii-Constanta



    Va scriu aceasta scrisoare datorita faptului ca , noi constantenii luam parte la "batalia" pentru titlul de Orasul Reciclarii si doresc sa va imprumut cateva tactici pentru a lupta importiva gunoaielor .

    Recent , am primit titlul de Cavalerul Reciclarii al orasului Constanta si pot spune ca m-am decis sa pun la cale cateva planuri devensive pentru sezonul estival de anul acesta cat si pentru intreaga perioada a anului care va urma .

   In primul rand , va invit sa cititi povestea Cavalerului neinfricat din Orasul Reciclarii pentru a putea face legatura intre aceasta si lucrurile care urmeaza sa vi le spun in continuare .

    Unul dintre planurile devensive la care m-am gandit a fost acela de a plasa strategic un numar destul de ridicat de "aparatori"  pe plajile din Mamaia pentru a proteja intreg orasul impotriva gunoaielor si pentru a nu permite intoarcerea gonilor in ziua de azi .
    Aparatorii verzi , albastrii si galbeni vor fi un mijloc foarte bun de aparare si in acelas timp de reciclare a gunoailor nedorite care sosesc din apa dar si rezultate din urma noastra , care facem mizerie oriunde mergem.

     Un alt plan defensiv ar fi instruirea cetatenilor atat interiori cat si exteriori ai orasului sa lupte pentru reciclare si impotriva mizeriei . Cred ca este un plan greu de realizat din cauza caracterelor si a lucrurilor care se intampla in jurul nostru si cu care ne-am obisnuit , cum ar fi aruncarea pungilor de seminte atunci cand nu se uita nimeni sau aruncarea altor ambalaje , etc . Consider ca aceasta instruire tine si de bunul simt dar in acelas timp cred ca se poate forma in timp , iar acesta este un lucru imbucurator deoarece , pot spune , ca am vazut o multime de oameni dornici sa-si vada orasul curat , sa vada Constanta asa cum ar trebui , si care sunt dispusi sa faca orice le sta in putinta pentru binele lor si al celorlalti .

Stim si noi , stiti si dumneavoastra ca orasul nostru este foarte solicitat pe timpul verii , toata poluarea aerului , a apei si chiar poluarea fonica reprezinta niste factori deranjanti atunci cand sunt in exces . Cu totii dorim sa respiram un aer curat , sa traim intr-un spatiu cat mai bun posibil si sa oferim la randul nostru acest spatiu celor care doresc sa se cufunde in relaxare si doresc sa-si petreaca vacantele pe litoral sau chiar sa se mute definitiv si sa devina constanteni . Dorim sa putem fi mandrii de orasul nostru , sa putem rosti "Constanta" si sa ne gandim doar la pace si curatenie .
   
     Noi , ca si comunitate mai avem pana sa ajungem la planurile ofensive , cele defensive sunt posibile si deja in desfasurare , dar asa cum am spus si mai sus , cred ca suntem capabili sa ne autoformam asa cum trebuie , sa ne dam seama atunci cand trebuie sa luptam pentru curatenia orasului nostru si totodata pentru curatenia noastra.    Cea mai buna metoda este reciclarea , si de aceea va spun tuturor , nu conteaza din ce oras sunteti , nu conteaza in ce oras v-ati nascut ci conteaza doar ceea ce vreti sa faceti cu viata voastra , ceea ce vreti sa faceti cu viata voastra si cu cea a persoanelor dragi , pentru ca atunci cand tineti la ceva drag , luptati pentru acel lucru , luptati si nu va lasati niciodata batuti !

  Cred ca acesta este mesajul pe care noi toti avem nevoie sa-l auzim , asa ca va intreb domnule primar, credeti ca avem puterea sa castigam batalia pentru Orasul Reciclarii ?

   Eu spun da ! astept raspunsul dumnevoastra !


*   am incercat sa realizez un desen pentru lupta pe care noi constantenii , vrem sa o castigam !

Pasii realizarii desenului:
(pentru a demonstra ca este desen propriu)


  
    Desenul reprezinta un peisaj stilizat al plajei din Constanta , aparata de catre eroii reciclarii , si anume , cosurile de gunoi pentru colectarea selectiva :
                 verde       -  sticla
                 albastru   -   hartie
                 galben     -   plastic si metal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu