vineri, 27 iunie 2014

Danone - Sanatate prin alimentatie




                                      Stiai ca ?

                                ~DANONE~





     Fiecare dintre noi , mici sau mari , consumam in fiecare zi sau macar aproape in fiecare zi cate un produs Danone . Dar ne-am intrebat vreo data de ce ne este atat de usor sa alegem Danone in locul altor iaurturi si produse de acest gen ?

    Un prim lucru este acela ca iaurtul Danone , cu toate ca multi dintre noi nu stim , este facut din lapte de cea mai buna calitate ! Pentru cei de la Danone , iaurtul inseamna doar "lapte cu fermenti" realizat in conditii de maxima igiena si produs de fermele din Romania care sunt verificate foarte strict din punct de vedere al sanatatii si al ingrijirii vacutelor .




    Laptele proaspat muls de la vacutele fericite din ferme trece prin o gramada de drumuri si procese pana a fi adus la fabricile Danone , bineinteles in cele mai bune conditii : temperaturi sub 4°C . Laptele care ajunge la fabrica este supus anumitor analize pentru a determina daca procesul de producere al iaurtului poate continua . 




   Cei de la Danone spun : 

"Am început să lucrăm la îmbunătățirea calității laptelui colectat cu mulți ani în urmă, prin sprijinul acordat fermierilor parteneri pentru modernizarea echipamentelor din fermă și a condițiilor de igienă și confort pentru văcuțe. Continuăm să lucrăm constant pentru a obține o calitate a laptelui superioară cerințelor legale."




    Acum , am ajuns la producerea propriu-zisa a iaurtului .




    Ceea ce este surprinzator este faptul ca modul de producere al iaurtului Danone este foarte asemanator cu cel al iaurtului de casa . Simplu ,nu-i asa ?
   Dar tocmai aceasta simplitate face ca iaurtul lor sa fie recunoscut in intreaga lume drept cel mai bun; 
"Simplitatea este cel mai sofisticat lucru"
 - Leonardo da Vinci

 1. laptele este fiert ( pasteurizat)
 2. racit
 3. i se adauga fermenti (bacterii lactice benefice)
 4. fermenteaza pentru cateva ore
 5. iar apoi este racit la 4°C

 +   " În plus faţă de lapte şi fermenţi, pentru iaurturile de răsfăț, cum le numim la Danone, există rețete cu adaos de gem de fructe, fie sub formă de piure, fie bucăți întregi de fructe."

   Ca si concluzie , putem spune ca suntem norocosi datorita faptului ca Danone ne aduce "sanatate prin alimentatie" la fiecare lingurita pe care o gustam , fie ca este vorba de un iaurt clasic sau unul "de rasfat".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu