duminică, 13 aprilie 2014

Casa Somfy

            

                           Casa viitorului
                             Casa Somfy



       A fost odata ca niciodata o persoana ce locuia intr-o casa mare si "sigura" din punctul ei de vedere. Aceasta persoana era foarte fericita si mandra de casa si de gradina ei plina cu flori, decoratiuni exterioare , balansoar si nu numai . 
      Pana intr-o zi in care s-a trezit prea tarziu si trebuia sa se grabeasca sa ajunga la serviciu la timp. Cum cred ca stim cu totii , graba strica treaba , dar persoana noastra se pare ca nu stia de acest proverb.
Totusi, a reusit sa ajunga la munca , nu la timp bineinteles , dar nimeni nu bagase de seama lipsa ei. Intreaga zi a decurs ca de obicei dar totusi mare i-a fost mirarea cand a vazut ce s-a intamplat la ea acasa cat timp ea a fost plecata .
       Usa de la poarta era deschisa si scartaia amenintator in timp ce se legana din cauza bataii vantului . Gradina nu mai era aceeasi , piticii ce o impodobeau inainte disparusera , multe dintre lucrurile ei de pret se "evaporasera" . Ajunsa in casa cu lacrimi in ochi si-a dat seama ca faptasul nu a mai avut timp sa faca un tur al interiorului casei , cu toate ca ferestrele erau larg deschise . A stat ea ce a stat , o noapte intreaga la mansarda uitandu-se pe geam plangand si crezand ca totul a fost doar un cosmar , cu gandul ca atunci cand se va trezi toate vor fi la locul lor .
Dar ea stia ca asta nu se va intampla niciodata .
       Deodata o stea cazatoare foarte luminoasa a fost zarita pe cerul intunecat . Se spune ca atunci cand ai cazut in intuneric , in nefericire si tristete, o lumina intotdeauna va incerca sa te ajute . Tanara , si-a pus repede o dorinta , primul lucru care i-a trecut prin minte si anume : " Vreau sa nu mi se mai intample niciodata acest lucru " .
        A doua zi , a sosit un colet urias pentru ea pe care scria " O dorinta indeplinita , bucura-te de ea si fi fericita" . 
       S-a dovedit a fi Casa Somfy , un lucru care i-a schimbat viata protagonistei noastre . Dar povestea noastra inca nu se incheie aici .


    
   Jaluzelele , portile , usa garajului , toate au prins viata , toate au fost "umanizate" . 
        De atunci doar cu o apasare de buton putea sa asigure intreaga locuinta si putea sa aibe mai mult timp pentru a nu mai intarzia la servici . Totul a reusita sa ii usureze viata . Casa Somfy a fost exact acel lucru de care avea nevoie pentru a depasii acel punct de cotitura din viata ei . Putea sa se bucure de toate aceste lucruri , era zambitoare si fericita , exact asa cum ar trebui sa fie happy ending-ul unei povesti . 


    
  Acum ce pot sa zic depre personajul nostru principal , sta la umbra unei marchize in gradina si se bucura de racoarea diminetii in fata unui laptop de pe care povesteste intamplarea nefericita din viata ei ce a ajuns sa se transforme in ceva frumos , in ceva sigur , spatios si ca sa vezi , si economic, pe scurt , Casa Somfy .

                              Sfarsit ,
                                   Semnat "ea"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu